Chřestová polévka s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůChřest bílý
- 100gramůBrambory
- 1lžíceEstragon
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1litrMléko polotučné
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hlubším hrnci rozpustíme máslo a olej a orestujeme cibuli společně s kousky brambor a chřestu. Poté vše zalijeme smetanou a mlékem a vaříme do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme do polévky sekaný estragon, sůl a pepř. Když je zelenina měkká, mírně vychladlou ji rozmixujeme mixérem do konzistence kaše. Před podáváním ji vyšleháme ještě jednou, aby vznikla pěna, jako u capuccina. Hotový, teplý krém posypeme na talířích plátky mandlí a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.