Chřestová polévka s parmskou šunkou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nalámaný chřest omyjeme, oloupeme a povaříme v osolené vodě s cukrem asi 8 minut. Scedíme a vývar zachytíme.
  • 2
    Na rozehřátém másle osmahneme mouku a zvolna přiléváme vývar z chřestu. Povaříme 20 minut, odstavíme z ohně a vmícháme smetanu. Podle chuti opepříme. Do polévky přidáme prošlehané, vychlazené máslo ve vločkách spolu s chřestem.
  • 3
    Nakonec přidáme nasucho opražený toastový chléb, nakrájený na kostky a kousky nasucho opečené šunky. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.