Chřestová polévka s parmskou šunkou
40 min.
Ingredience
- 250gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůŠunka parmská
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nalámaný chřest omyjeme, oloupeme a povaříme v osolené vodě s cukrem asi 8 minut. Scedíme a vývar zachytíme.
- 2Na rozehřátém másle osmahneme mouku a zvolna přiléváme vývar z chřestu. Povaříme 20 minut, odstavíme z ohně a vmícháme smetanu. Podle chuti opepříme. Do polévky přidáme prošlehané, vychlazené máslo ve vločkách spolu s chřestem.
- 3Nakonec přidáme nasucho opražený toastový chléb, nakrájený na kostky a kousky nasucho opečené šunky. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.