Chřestová rýže na kari
40 min.
Ingredience
- 250gramůRýže Basmati
- 500gramůChřest bílý
- 10gramůHrozinky
- 250gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyZázvor celý
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaKari koření
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 1,8litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozinky namočíme do 200ml studené vody a a po nabobtnání je necháme okapat. Chřest a mrkev očistíme, a rozkrojíme podélně, a podélné poloviny na kousky. Česnek utřeme, cibuli a zázvor nasekáme na drobno. Utřený česnek, nasekanou cibuli orestujeme s kousky mrkve, chřestu a s polovinou sekaného zázvoru na lžíci másla. Orestovanou směs zeleniny osolíme špetkou soli a osladíme lžičkou cukru a přidáme lžičku kari koření. Do rýže, kterou jsme uvařili v 1,8 litru vody, vmícháme zbylou polovinu zázvoru, ochutíme ji špetkou soli, a vmícháme lžíci másla. Koriandr omyjeme a necháme osušit a nasekáme ho. Orestovanou zeleninu na cibulce a česneku podáváme teplou s vařenou rýží. Pokrm na závěr posypeme koriandrem. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.