Chřestová rýže na kari

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozinky namočíme do 200ml studené vody a a po nabobtnání je necháme okapat. Chřest a mrkev očistíme, a rozkrojíme podélně, a podélné poloviny na kousky. Česnek utřeme, cibuli a zázvor nasekáme na drobno. Utřený česnek, nasekanou cibuli orestujeme s kousky mrkve, chřestu a s polovinou sekaného zázvoru na lžíci másla. Orestovanou směs zeleniny osolíme špetkou soli a osladíme lžičkou cukru a přidáme lžičku kari koření. Do rýže, kterou jsme uvařili v 1,8 litru vody, vmícháme zbylou polovinu zázvoru, ochutíme ji špetkou soli, a vmícháme lžíci másla. Koriandr omyjeme a necháme osušit a nasekáme ho. Orestovanou zeleninu na cibulce a česneku podáváme teplou s vařenou rýží. Pokrm na závěr posypeme koriandrem. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.