Chřestové palačinky po italsku
60 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 700gramůChřest bílý
- 4kusyRajčata
- 1kusŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůOříšky piniové
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s vejcem, mlékem a solí a necháme stát asi 30 minut.
- 2Omytý a oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 8 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou šalotku jemně nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme rajčata a dusíme 4 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Z připraveného těsta usmažíme na másle 4 palačinky. Poklademe je chřestem a rajčaty, stočíme a urovnáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem a posypeme piniemi a nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.