Chřestový koláč s gorgonzolou
75 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůChřest bílý
- 125gramůChřest zelený
- 250gramůSýr Gorgonzola
- 150mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžíceTuk rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
441 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vejce, másla a soli uhněteme těsto, které necháme 30 minut odpočinout.Oloupaný a umytý chřest vaříme 5 minut, k vařícím výhonkům chřestu přidáme odřezané hlavičky chřestu a vaříme další 2 minuty.
- 2Uvařený chřest vyjmeme na síto a propláchneme studenou vodou.Do rozkrájeného sýra vmícháme vejce a zakysanou smetanu. směs okořeníme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Troubu předehřejeme na 200°C, formu na koláč o průměru 26cm vymažeme tukem. Do vymazané formy rozprostřeme těsto tak, aby byl na okrajích asi 3cm vysoký okraj. Střed formy s těstem vyložíme výhonky a hlavičkami chřestu. Rozložený chřest na těstě zalijeme sýrovou směsí. Takto připravený koláč pečeme v troubě asi 30 -35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.