Chřestový krém s krevetami

56 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme, odřízneme konce a vložíme je do 500 ml osolené vody. Vaříme 20 minut, scedíme a vývar zachytíme. Chřest nakrájíme na špalíčky a ve vývaru povaříme 8 minut. Polovinu chřestu vyjmeme, zbylý ještě dalších 8 minut povaříme, a potom rozmixujeme.
  • 2
    Do polévky vmícháme smetanu, prohřejeme, osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme muškátem. Přidáme očištěné krevety, vařený chřest a v polévce ohřejeme. Nakonec vmícháme žloutky rozšlehané v troše polévky. Při podávání každou porci posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.