Chřestový krém s krevetami
56 min.
Ingredience
- 1000gramůChřest bílý
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaCukr krupice
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, odřízneme konce a vložíme je do 500 ml osolené vody. Vaříme 20 minut, scedíme a vývar zachytíme. Chřest nakrájíme na špalíčky a ve vývaru povaříme 8 minut. Polovinu chřestu vyjmeme, zbylý ještě dalších 8 minut povaříme, a potom rozmixujeme.
- 2Do polévky vmícháme smetanu, prohřejeme, osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme muškátem. Přidáme očištěné krevety, vařený chřest a v polévce ohřejeme. Nakonec vmícháme žloutky rozšlehané v troše polévky. Při podávání každou porci posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.