Chřestový nákyp
75 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyVejce slepičí
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8gramůPažitka
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme dolní čtvrtiny a pokrájíme na kostičky. Zbytek chřestu pokrájíme na plátky. Chřestové kostičky uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, chřest rozmixujeme a necháme vychladnout.
- 2Potom do pyré vmícháme vejce a smetanu, osolíme a opepříme. Pažitku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 3Plátky chřestu osmahneme na másle, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí.
- 4Zapékací mističky naplníme částí mixovaného chřestu, přisypeme chřest podušený a překryjeme další vrstvou pyré.
- 5Nákyp necháme zapéct v troubě 40 minut při 160°C ve vodní lázni. Servírujeme posypaný sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.