Chřestový salát
35 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaHořčice
- 1hrstPetržel - nať
- 50mililitrůVoda pitná
- 500gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 50litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sůl a moučkový cukr rozpustíme ve vodě, přidáme citrónovou šťávu, přimícháme ostatní přísady jemně nakrájené, pouze s výjimkou vejce, a řádně rozkvedláme.
- 2Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na menší kousky. Smícháme jej s připravenou zálivkou a necháme odležet.
- 3Než budeme salát podávat, posypeme jej nasekaným vejcem uvařeným natvrdo a petrželovou natí.
- 4Podáváme jako studený předkrm nebo jako salát k pečením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.