Chřestový salát s česnekovou omáčkou sypaný paprikou

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo a papriku nakrájíme na malé kousky. Chřest důkladně očistíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru a lžící másla. Uvařený chřest necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Kousky chřestu rozložíme na talíře nebo misky, přelijeme česnekovou omáčkou, posypeme paprikou nakrájenou na malé kousky a na závěr talíře nebo misky obložíme osminkami natvrdo uvařených vajec. Nakonec salát posypeme sekanou pažitkou.
  • 2
    Příprava omáčky:
  • 3
    Žloutky utřeme do pěny a za stálého míchání přimícháváme olej. Směs ochutíme solí, bílým pepřem a utřeným česnekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.