Chřestový salát s česnekovou omáčkou sypaný paprikou
40 min.
Ingredience
- na omáčku
- 600gramůChřest bílý
- 1kostkaCukr kostkový
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePažitka
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo a papriku nakrájíme na malé kousky. Chřest důkladně očistíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě s kostkou cukru a lžící másla. Uvařený chřest necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Kousky chřestu rozložíme na talíře nebo misky, přelijeme česnekovou omáčkou, posypeme paprikou nakrájenou na malé kousky a na závěr talíře nebo misky obložíme osminkami natvrdo uvařených vajec. Nakonec salát posypeme sekanou pažitkou.
- 2Příprava omáčky:
- 3Žloutky utřeme do pěny a za stálého míchání přimícháváme olej. Směs ochutíme solí, bílým pepřem a utřeným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.