Chřestový salát s tuňákem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a odřízneme dřevnatou část. V osolené vroucí vodě chřest blanšírujeme 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme okapat.
  • 2
    Lusky očistíme a blanšírujeme ve vroucí osolené vodě 5 minut.
  • 3
    Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Ledový salát a rukolu omyjeme a natrháme na kousky.
  • 4
    Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí, cukrem a citronovou kůrou.
  • 5
    Plátky tuňáka obalíme v sezamu. Na pánvi rozpálíme olej a tuňáka na něm po obou stranách opečeme. Opečené plátky nakrájíme na silnější nudličky.
  • 6
    Salát, chřest, jarní cibulku, rukolu a lusky promícháme s dresinkem. Tuňáka a salát upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.