Chřestový salát s tuňákem
50 min.
Ingredience
- 200gramůChřest zelený
- 1špetkaSůl
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusSalát ledový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTuňák obecný
- 10lžicSezam - semena
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1hrstRukola
- 1lžičkaCitronová kůra
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a odřízneme dřevnatou část. V osolené vroucí vodě chřest blanšírujeme 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme okapat.
- 2Lusky očistíme a blanšírujeme ve vroucí osolené vodě 5 minut.
- 3Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Ledový salát a rukolu omyjeme a natrháme na kousky.
- 4Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, solí, cukrem a citronovou kůrou.
- 5Plátky tuňáka obalíme v sezamu. Na pánvi rozpálíme olej a tuňáka na něm po obou stranách opečeme. Opečené plátky nakrájíme na silnější nudličky.
- 6Salát, chřest, jarní cibulku, rukolu a lusky promícháme s dresinkem. Tuňáka a salát upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.