Chřestový salát se šunkou a rajčaty
45 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr krupice
- 500gramůChřest bílý
- 100gramůRajčata
- 100gramůMajonéza
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý chřest svážeme do svazečku, vložíme do osolené a oslazené vařící vody a chvíli povaříme. Potom přidáme ocet a vaříme doměkka.
- 2Měkký chřest vyjmeme a necháme okapat a vychladnout na papírové utěrce. Potom chřest nakrájíme na kousky a rozdělíme na talířky a 4 chřestové hlavičky necháme na ozdobu.
- 3Majonézu promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a špetkou cukru. Přidáme ušlehanou smetanu a nalijeme na chřest.
- 4Salát ozdobíme chřestovými hlavičkami a obložíme kornoutky ze šunky, na dílky nakrájeným uvařeným vejcem a na dílky nakrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.