Chřestový salát sypaný koprem
40 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 500gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžíceHořčice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceOcet estragonový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůKopr čerstvý
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme bílý chřest. Zelený chřest oloupeme a omyjeme u něho spodní část. Zelený chřest a bílý chřest zvlášť svážeme a vložíme do osolené vody, ve které necháme rozpustit máslo a cukr. Zelený chřest vaříme 8 minut, bílý 10 minut. Chřest vyndáme z hrnce a necháme okapat. Vývar z chřestu si odložíme stranou.
- 2Do misky vložíme med, přidáme k němu hořčici, žloutek a osolíme. Prošleháme, přidáme citronovou šťávu, ocet a olej. Opět prošleháme dohladka. Přilijeme 2 lžíce vývaru z chřestu a přidáme zakysanou smetanu a znovu promícháme dohladka.
- 3Uvařený chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 centimetry a přelijeme je vyrobenou zálivkou. Odložíme na 30 minut do chladničky.
- 4Nakonec před podáváním salát opepříme a zasypeme jemně posekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.