Chřestový salát sypaný koprem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oloupeme bílý chřest. Zelený chřest oloupeme a omyjeme u něho spodní část. Zelený chřest a bílý chřest zvlášť svážeme a vložíme do osolené vody, ve které necháme rozpustit máslo a cukr. Zelený chřest vaříme 8 minut, bílý 10 minut. Chřest vyndáme z hrnce a necháme okapat. Vývar z chřestu si odložíme stranou.
  • 2
    Do misky vložíme med, přidáme k němu hořčici, žloutek a osolíme. Prošleháme, přidáme citronovou šťávu, ocet a olej. Opět prošleháme dohladka. Přilijeme 2 lžíce vývaru z chřestu a přidáme zakysanou smetanu a znovu promícháme dohladka.
  • 3
    Uvařený chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 centimetry a přelijeme je vyrobenou zálivkou. Odložíme na 30 minut do chladničky.
  • 4
    Nakonec před podáváním salát opepříme a zasypeme jemně posekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.