Chutné bramboráčky s lososem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě 15 až 20 minut, dokud nezměknou. Pak je necháme chvíli chladnout a oloupeme je. Přidáme mléko, našťoucháme, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Šalotky oloupeme a jemně nasekáme, vejce rozšleháme a s moukou i šalotkami přidáme k bramborám, mícháním vytvoříme řidší těsto.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme 2 - 3 minuty po každé straně malé bramboráčky, dokud nemají zlatavou barvu. Na každý bramboráček použijeme 2 lžíce těsta. Opečené usušíme v savém papírovém ubrousku a dáme na talíři do tepla - například do mírně rozehřáté trouby, dokud neupečeme všechny.
  • 4
    Kopr jemně nasekáme, smícháme se smetanou, lososa nakrájíme na jemné plátky, menší než bramboráčky.
  • 5
    Bramboráčky podáváme s plátkem lososa nahoře, přelitým lžící koprové smetany a lehce posypané pepřem, můžeme je také jemně pokapat citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.