Chutné bramboráčky s lososem
45 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1decilitrMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyŠalotka
- 1decilitrZakysaná smetana
- 2špetkyKopr čerstvý
- 150gramůLosos uzený
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě 15 až 20 minut, dokud nezměknou. Pak je necháme chvíli chladnout a oloupeme je. Přidáme mléko, našťoucháme, podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Šalotky oloupeme a jemně nasekáme, vejce rozšleháme a s moukou i šalotkami přidáme k bramborám, mícháním vytvoříme řidší těsto.
- 3Na pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme 2 - 3 minuty po každé straně malé bramboráčky, dokud nemají zlatavou barvu. Na každý bramboráček použijeme 2 lžíce těsta. Opečené usušíme v savém papírovém ubrousku a dáme na talíři do tepla - například do mírně rozehřáté trouby, dokud neupečeme všechny.
- 4Kopr jemně nasekáme, smícháme se smetanou, lososa nakrájíme na jemné plátky, menší než bramboráčky.
- 5Bramboráčky podáváme s plátkem lososa nahoře, přelitým lžící koprové smetany a lehce posypané pepřem, můžeme je také jemně pokapat citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.