Chutné zelné závitky s uzeným

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
66 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávku bílého zelí očistíme, 6 velkých listů ze zelí spaříme ve vroucí vodě. Necháme je vařit jen 2 minuty, pak je vyjmeme, necháme zchladit je v sítu odkapat a zchladit. Zbytek hlávky rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na nudličky. Omyté papriky a chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme je na proužky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Uzené maso nakrájíme na plátky. 2 velké cibule a stroužky česneku očistíme, cibule pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    Připravíme sekanou: pomleté vepřové maso v míse ochutíme solí, pepřem, sladkou a pálivou paprikou, majoránkou, polovinou pokrájené cibule, přidáme všechen prolisovaný česnek a celé vejce. Masovou směs důkladně promícháme a rozdělíme na 6 dílů. Zelné listy rozložíme na vál, na každý položíme hromádku mletého masa ve tvaru válečku a listy s masem zabalíme do závitků tak, že nejdříve přehneme dovnitř okraje listu a pak do listu maso pevně zabalíme.
  • 3
    Ve větším hrnci si rozpálíme olej, na něm osmažíme zbytek cibule dozlatova, na cibuli dáme polovinu pokrájeného čerstvého zelí, 400g kysaného zelí, pak zelí přelejeme sladkým kečupem (100ml), na kysané zelí poklademe 3 závitky, na ně dáme 1/2 plátků uzeného masa, 1/2 pokrájených rajčat s paprikami a chilli papričkami. Tento postup opakujeme, spotřebujeme všechny připravené suroviny. Nakonec do hrnce nalijeme 350-400ml vody z uvařeného zelí, hrnec zakryjeme a budeme závitky dusit při mírné teplotě 50 minut. Nakonec hotové závitky poprášíme hladkou moukou, promícháme, podle chuti dosolíme a přisladíme. Pak ještě vše 5 minut povaříme. Závitky s uzeným rozdělíme na talíře, přidáme k nim ostatní zeleninu se šťávou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.