Ciabatta s hřebenatkami a pestem
17 min.
Ingredience
- 2kusyCiabatta
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePesto
- 1lžíceBazalka
- 6kusůHřebenatka
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
760 mg
Cukr
605 mg
Postup přípravy
- 1Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným stroužkem česneku a potom olejem.
- 2Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přidáme očištěné hřebenatky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme asi 2 minuty po každé straně doměkka.
- 3Polovinu každé topinky potřeme pestem a druhou polovinu rajčatovým protlakem. Hřebenatky rozpůlíme a na každou topinku položíme 1 plátek. Mírně opepříme a ozdobíme lístkem bazalky.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.