Ciabatta s hřebenatkami a pestem

17 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
760 mg
Cukr
605 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným stroužkem česneku a potom olejem.
  • 2
    Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přidáme očištěné hřebenatky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme asi 2 minuty po každé straně doměkka.
  • 3
    Polovinu každé topinky potřeme pestem a druhou polovinu rajčatovým protlakem. Hřebenatky rozpůlíme a na každou topinku položíme 1 plátek. Mírně opepříme a ozdobíme lístkem bazalky.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.