Cibulačka s pivním sýrem
30 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 400gramůCibule
- 2lžíceKrupička dětská
- 2stroužkyČesnek
- 1litrMasový vývar
- 150gramůSýr Krkonošský pivní
- 100mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1špetkaSůl
- 4krajíceChléb konzumní
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Obojí necháme zesklovatět na másle. Mírně zasypeme dětskou krupičkou a lehce promícháme. Vše zalijeme vepřovým vývarem a přisypeme šafrán. Necháme provářet.
- 2Přilijeme do polévky pivo a přidáme na drobné kousky pokrájený sýr. Máme-li pocit, že polévka není dost slaná, dosolíme. Ovšem opatrně, sýr je slaný.
- 3Servírujeme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.