Cibulačka s portským vínem a žloutkem
45 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžíceVíno portské
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 4krajíceChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Necháme pod pokličkou asi 20 minut táhnout.
- 2Následně odstavíme z ohně, přelijeme do zapékací misky, přidáme v portském víně rozšlehaný žloutek a dobře promícháme. Na povrch položíme nasucho opečené toasty, posypeme sýrem a pod grilem nebo v troubě krátce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.