Cibule plněná masovou směsí
50 min.
Ingredience
- 800gramůCibule
- 200gramůVepřové maso mleté
- 100gramůRýže dušená
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 80gramůOkurky nakládané
- 200gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Větší cibule oloupeme, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme jen asi 5 minut. Vyndáme z vody, vršek cibule seřízneme a vnitřek vydlabeme a posekáme nadrobno. Mleté maso osolíme, opepříme, přimícháme posekanou cibuli, dušenou rýži, vejce a plátky nakládaných žampionů. Směsí naplníme cibule, vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku a zapečeme. Podléváme minimálně, aby se cibule nerozpadly.
- 2Cibule upravíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.