Cibule plněné mletým masem

82 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mleté vepřové a hovězí maso. Přidáme k němu předvařenou (polotvrdou) rýži, sůl, pepř, rozetřený česnek a vejce. Směs dobře promícháme.
  • 2
    Velké oloupané cibule dáme do vařící vody se solí a pomalu je vaříme 10-12 minut. Děrovanou naběračkou je opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrý nožem jim seřízneme špičku a malou lžičkou je opatrně vydlabeme. Musí nám zůstat neporušené strany (asi 2-3 mm a dno). Cibule naplníme mletým masem, poskládáme je do máslem vytřeného pekáčku těsně vedle sebe. Cibule k sobě stáhneme provázkem, aby se nerozpadly. Pokryjeme je vydlabanými plátky cibule, tenkými plátky slaniny a dáme do předehřáté trouby na 190 °C zapéct. Pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova. Upečené cibule podáváme hned teplé, polijeme je výpekem a přidáme k nim plátky opečené slaniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.