Cibule plněné mletým masem
82 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůSlanina vepřová
- 150gramůVepřové maso mleté
- 150gramůHovězí maso mleté
- 100gramůRýže předvařená (parboiled)
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1kusVejce slepičí
- Vařená cibule
- 12kusůCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mleté vepřové a hovězí maso. Přidáme k němu předvařenou (polotvrdou) rýži, sůl, pepř, rozetřený česnek a vejce. Směs dobře promícháme.
- 2Velké oloupané cibule dáme do vařící vody se solí a pomalu je vaříme 10-12 minut. Děrovanou naběračkou je opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrý nožem jim seřízneme špičku a malou lžičkou je opatrně vydlabeme. Musí nám zůstat neporušené strany (asi 2-3 mm a dno). Cibule naplníme mletým masem, poskládáme je do máslem vytřeného pekáčku těsně vedle sebe. Cibule k sobě stáhneme provázkem, aby se nerozpadly. Pokryjeme je vydlabanými plátky cibule, tenkými plátky slaniny a dáme do předehřáté trouby na 190 °C zapéct. Pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova. Upečené cibule podáváme hned teplé, polijeme je výpekem a přidáme k nim plátky opečené slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.