Cibule se sušenými rajčaty
57 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 4kusyCibule
- Náplň
- 80gramůRajčata sušená sterilovaná
- 2lžíceKapary
- 1lžícePetržel - nať
- 4plátkyAnčovička - filety
- 300gramůSýr Ricotta
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1kusSalát římský
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si předehřejeme troubu na 200°C. 4 velké cibule očistíme, odkrojíme konce a vložíme do vroucí vody. Vaříme pomalu přibližně 8-11 minut. Uvařenou cibuli necháme chvilku vychladnout, pak ji podélně rozkrojíme. Vyjmeme vnitřky cibulí tak, že necháme min. 2 vrchní vrstvy. Ostatní pokrájíme na velmi drobné kostičky, které odložíme do mísy. Omyté lístky petrželové natě drobně pokrájíme. Sušená rajčata nakládaná v oleji a plátky ančoviček v konzervě necháme okapat z nálevu, pak je pokrájíme nadrobno a spolu s petrželkou přidáme do mísy k cibuli. Solené kapary propláchneme pod tekoucí vodou. K cibuli ještě přidáme riccotu, sůl, pepř, petrželku a vyšlehané čerstvé vejce. Směs důkladně promícháme, cibule naplníme, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe je do zapékací misky. Pečeme dozlatova 20-30 minut.
- 2Mezitím omyjeme listy salátu, necháme z nich okapat vodu, pak je ozdobně poklademe na servírovací talířky a pokapeme je olivovým olejem. Horké upečené cibule položíme na listy salátu a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.