Cibule ve smetanové omáčce

28 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
67 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na silné nudličky, žloutky rozšleháme, petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 2
    Cibuli spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a osmažíme dorůžova na másle.
  • 3
    V rendlíku připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Do jíšky zašleháme smetanu a alespoň 15 minut vaříme za častého míchání na mírném plameni. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, zašleháme žloutky a necháme prohřát. Nevaříme, aby se nám žloutky nesrazily.
  • 4
    Před podáváním zdobíme posekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.