Cibule ve smetanové omáčce
28 min.
Ingredience
- 800gramůCibule
- 500mililitrůVoda pitná
- 70gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na jíšku
- 70gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
67 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na silné nudličky, žloutky rozšleháme, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2Cibuli spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a osmažíme dorůžova na másle.
- 3V rendlíku připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Do jíšky zašleháme smetanu a alespoň 15 minut vaříme za častého míchání na mírném plameni. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, zašleháme žloutky a necháme prohřát. Nevaříme, aby se nám žloutky nesrazily.
- 4Před podáváním zdobíme posekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.