Cibulka sterilovaná s křenem a octem
35 min.
Ingredience
- 600gramůCibule
- 3decilitryVoda pitná
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 30gramůCukr krystal
- 20gramůSůl
- 1kusBobkový list
- 1kusKřen
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Malou cibulku očistíme, důkladně omyjeme a necháme okapat. Na dno čisté sklenice o obsahu 1l dáme bobkový list, očištěný křen, přisypeme kuličky pepře a hořčičné semínko. Poté přidáme cibulku.
- 2Na nálev rozmícháme vodu s octem, přisypeme cukr, sůl a povaříme. Po vychladnutí nálevem zalijeme cibulku a sklenici uzavřeme.
- 3Vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme od bodu varu po dobu 10 minut.
- 4Sklenici vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme ve studené a temné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.