Cibulky s marinádou z rajčat
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kilogramCibulka jarní
- 1kilogramRajčata
- 1decilitrOlej rostlinný
- 4kusyBobkový list
- 10kusůPepř černý celý
- 2kusyHřebíček
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
10 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky očistíme, umyjeme a dáme vařit. Jakmile voda začne vařit, cibulky scedíme, vložíme nazpět do hrnce, zalijeme znovu horkou vodou a vaříme doměkka přibližně 15 minut. Měkké cibulky znovu scedíme a necháme je vychladit.
- 2Mezitím připravíme marinádu: bobkový list, celý pepř a hřebíček povaříme ve 1/4 litru vody. Koření vyjmeme a do tohoto vývaru přilijeme ještě 1/2 litru vody a spařená oloupaná rajčata, která jsme nakrájeli na malé kostky.
- 3Mouku s olejem vymícháme dohladka a za stálého míchání přidáme do kořeněného vývaru, který vaříme ještě 20 minut. Vývar dochutíme solí a cukrem.
- 4Touto marinádou přeléváme cibulky.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.