Cibulky v nálevu

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
8 g
Cukr
86 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé bílé cibulky oloupeme, opláchneme a vložíme do mísy. Ve vodě rozpustíme sůl a vodou zalijeme cibulky. Mísu překryjeme potravinářskou folií a přiklopíme menším talířkem tak, aby cibulky byly zcela ponořené, necháme odstát 22-24 hodin.
  • 2
    Do hrnce nalijeme bílý ocet, přidáme cukr, hřebíček a kuličky celého pepře. Přivedeme k varu, chvíli povaříme, pak odstavíme a necháme 18 hodin odstát.
  • 3
    Cibule slijeme a důkladně propláchneme tekoucí vodou, potom je naskládáme do čistých sklenic, přelijeme ochuceným octem. V nálevu můžeme ponechat několik kuliček celého pepře a hřebíčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.