Cibulová polévka jihočeská
40 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 50gramůMáslo jihočeské
- 2kostkyBujón hovězí
- 1litrVoda pitná
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme kostky bujonu a necháme vařit. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm dozlatova podusíme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, vše vylijeme do vývaru, dochutíme solí, pepřem a povaříme tak 15 minut. Při dokončení vaření přidáme do polévky nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.