Cibulová polévka po indicku
50 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 2kusyBrambory
- 2lžičkyKmín drcený
- 2lžičkyKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 20mililitrůJogurt bílý
- 1kusCibule
- 1litrVývar drůbeží
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 20gramůZázvor celý
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi s předehřátým olejem smažíme nakrájenou cibulku a zázvor nakrájené na jemno. Po pěti minutách přidáme brambory nakrájené na kostičky na další minutu. Pak přidáme směs kmínu, koriandru, kurkumy, skořice a dvou lžic vody. Smažíme další minutu. Pak vlijeme vývar a směs okořeníme. Pod pokličkou ji dusíme asi třicet minut.
- 2Směs umixujeme dohladka. Před podáváním polévku prohřejeme a ozdobíme jogurtem a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.