Cibulová polévka s bílky

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
266 mg
Cukr
484 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme máslo, rozpálíme a přisypeme mouku, osmažíme do pěny a stáhneme ze sporáku. Vlijeme dobře rozkvedlané bílky, metlou spolu dobře prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek. Vrátíme opět na sporák, za stálého míchání necháme bílky srazit a zalijeme vývarem. Vaříme za občasného promíchání 8 - 10 minut, před dovařením polévku ochutíme solí, pepřem a odstavíme ze sporáku.
  • 2
    Před podáváním polévku rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.