Cibulová polévka s bílky
20 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 100gramůSýr Parmezán
- 20gramůPetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
266 mg
Cukr
484 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme máslo, rozpálíme a přisypeme mouku, osmažíme do pěny a stáhneme ze sporáku. Vlijeme dobře rozkvedlané bílky, metlou spolu dobře prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek. Vrátíme opět na sporák, za stálého míchání necháme bílky srazit a zalijeme vývarem. Vaříme za občasného promíchání 8 - 10 minut, před dovařením polévku ochutíme solí, pepřem a odstavíme ze sporáku.
- 2Před podáváním polévku rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.