Cibulová polévka s hovězím masem
45 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso přední
- 2,5litryVoda pitná
- 4kusyCibule
- 2kusyPórek
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaVegeta
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 2špetkySůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké.
- 2Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.
- 3Omyjeme a jemně nasekáme petrželovou nať, kterou horkou polévku před podáváním posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.