Cibulová polévka s hovězím masem

45 min.
Egypt

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké.
  • 2
    Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.
  • 3
    Omyjeme a jemně nasekáme petrželovou nať, kterou horkou polévku před podáváním posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.