Cibulová polévka s jehněčím
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůJehněčí maso
- 100gramůPetržel - nať
- 8lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaKardamom
- 10kusůCibule červená
- 4lžíceVíno bílé
- 1špetkaZázvor mletý
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůSýr smetanový tavený 45%
- 6stroužkůČesnek
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
45 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek s cibulí oloupeme a nahrubo nasekáme. Nať očistíme, omyjeme a nasekáme. Maso očistíme a pokrájíme na kousky.
- 2Vše vložíme na rozpálený olivový olej a opečeme. Okořeníme, zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme na mírném ohni 35 minut.
- 3Mezitím oloupeme cibulky, nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme zbytek oleje, cibuli 3 minuty orestujeme, přidáme do polévky, krátce povaříme a dle potřeby dokořeníme.
- 4Hotovou polévku přelijeme do misek, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.