Cibulová polévka s masem
55 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůHovězí maso přední
- 3kusyVejce slepičí
- 4kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžičkyVegeta
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůChléb konzumní
- 1kusCitrony
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na malé kostky, vložíme do hrnce se studenou, osolenou vodou a povaříme 20 minut skoro doměkka. Zasypeme sladkou paprikou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pepř, vegetu a vaříme pod poklicí dalších asi 20 minut. Před dokončením vaření do hrníčku rozklepneme a rozkvedláme vejce, které vlijeme do polévky a necháme je srazit, přihodíme nadrobno nasekanou petrželovou nať, dochutíme citrónovou šťávou.
- 2Na pánvi rozpálíme sádlo, chléb nakrájíme na kostky a osmažíme ho do růžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.