Cibulová polévka slovenská

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žlutou a červenou cibuli oloupeme, 2/3 nakrájíme nadrobno, 1/3 na plátky a rozebereme na kroužky. Drobně pokrájenou cibuli spolu promícháme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme 1/3 cibule, osmahneme, přidáme mouku, usmažíme cibulovou jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Přidáme zbylou 1/3 drobně pokrájené cibule, povaříme 8 minut, přisypeme posekanou pažitku, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme.
  • 3
    Do talířů natrháme na malé kousky starší chléb, přidáme kroužky žluté a červené cibule a zalijeme horkou polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.