Cibulová polévka slovenská
45 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 120gramůCibule
- 120gramůCibule červená
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůPažitka
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 160gramůChléb celozrnný žitný
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žlutou a červenou cibuli oloupeme, 2/3 nakrájíme nadrobno, 1/3 na plátky a rozebereme na kroužky. Drobně pokrájenou cibuli spolu promícháme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme 1/3 cibule, osmahneme, přidáme mouku, usmažíme cibulovou jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Přidáme zbylou 1/3 drobně pokrájené cibule, povaříme 8 minut, přisypeme posekanou pažitku, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme.
- 3Do talířů natrháme na malé kousky starší chléb, přidáme kroužky žluté a červené cibule a zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.