Cibulová polévka zapékaná

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme vínem a vodou. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou na mírném ohni probublávat asi 30 minut. Potom polévku procedíme, abychom oddělili cibuli od vývaru.
  • 2
    Na dno polévkové zapékací mísy klademe střídavě vrstvu opečené veky, vrstvu procezené cibule a vrstvu nastrouhaného sýru. Postup opakujeme. Nakonec nalijeme do mísy vývar a vše pokryjeme vrstvou nastrouhaného sýru.
  • 3
    Polévku zapékáme v horké troubě asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.