Cibulová polévka zapékaná
60 min.
Ingredience
- 750gramůCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSýr Gouda 45%
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVeka tuková
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme vínem a vodou. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou na mírném ohni probublávat asi 30 minut. Potom polévku procedíme, abychom oddělili cibuli od vývaru.
- 2Na dno polévkové zapékací mísy klademe střídavě vrstvu opečené veky, vrstvu procezené cibule a vrstvu nastrouhaného sýru. Postup opakujeme. Nakonec nalijeme do mísy vývar a vše pokryjeme vrstvou nastrouhaného sýru.
- 3Polévku zapékáme v horké troubě asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.