Cibulová polévka Zuppa di cipolle
95 min.
Ingredience
- 120gramůSýr Fontina
- 700gramůCibule
- 1kusBobkový list
- 30mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1litrHovězí vývar základní
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6krajícůChléb celozrnný pšenično-žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem ji cca 15min orestujeme na rozpáleném oleji a 50g másla. Zalijeme polovinou vývaru a necháme vařit 15min.
- 2Mezitím na pánvi dozlatova opražíme mouku, prosejeme ji přes síto, rozmícháme ve zbylém vývaru a přidáme do polévky. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme ještě cca 50min. Poté ochutíme solí a pepřem.
- 3Plátky chleba opečeme na pánvi na zbytku másla 2min po každé straně. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.