Cibulová polévka Zuppa di cipolle

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem ji cca 15min orestujeme na rozpáleném oleji a 50g másla. Zalijeme polovinou vývaru a necháme vařit 15min.
  • 2
    Mezitím na pánvi dozlatova opražíme mouku, prosejeme ji přes síto, rozmícháme ve zbylém vývaru a přidáme do polévky. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme ještě cca 50min. Poté ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Plátky chleba opečeme na pánvi na zbytku másla 2min po každé straně. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.