Cibulové bramboráčky
21 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 200gramůCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky.
- 2Z brambor vymačkáme přebytečnou vodu, vložíme do mísy, přidáme cibuli, vejce, mouku, sůl, pepř a vymícháme bramborákové těsto.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, malou naběračkou nabíráme po troškách těsto a smažíme malé bramboráčky po obou stranách, až budou mít zlatavou barvu.
- 4Bramboráčky vyjmeme, necháme okapat na papírovém ubrousku, upravíme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.