Cibulové koláčky
45 min.
Ingredience
- 40gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 750gramůCibule červená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžičkyOlej olivový
- 160mililitrůZakysaná smetana
- 200gramůSýr balkánský
- 4kusyTymián čerstvý
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
25 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mouky rozdrobíme droždí, smícháme se 6 lžícemi vlažné vody a necháme asi 20 minut kynout. Potom přidáme 200 ml vody, cukr, 2 lžíce měkkého másla a lžičku soli. Vypracujeme těsto, necháme 30 minut kynout.
- 2Z těsta odebereme vždy 2 lžíce, rozválíme do kulaté placky a potřeme olejem. Navrch rozdělíme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme lžíci zakysané smetany a povrch posypeme rozdrobeným sýrem a lístky tymiánu.
- 3Koláčky pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.