Cibulové kotlety s omáčkou
35 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 5lžicOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžícePetržel - nať
- 800gramůVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli opečeme dozlatova na 3 lžících oleje.
- 2Kotlety omyjeme, osušíme a v jiné pánvi je na zbylém oleji opékáme po každé straně asi 3 minuty. Potom je osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut odpočinout.
- 3Kolečka cibule poprášíme paprikou, zamícháme a vyjmeme z pánve. Do výpeku nalijeme smetanu, rozmícháme a krátce povaříme.
- 4Kotlety upravíme na talíře s kolečky opečené cibule a podáváme se smetanovou omáčkou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.