Cibulové lasagne
45 min.
Ingredience
- 8kusůCibule
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 250gramůTěstoviny Lasagne
- 80gramůSýr Eidam cihla - výběr 60%
- 0,25litrVývar zeleninový
- 0,5litrMléko polotučné
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve větším hrnci rozpálíme máslo a cibuli na něm za stálého míchání 5 minut dusíme. Zaprášíme ji moukou a smažíme ještě 2 minuty. Přilijeme mléko, vývar, přidáme sůl, pepř a muškátový květ. Povaříme při nízké teplotě asi 3 minuty, za stálého míchání.
- 2Svazek pažitky nasekáme na drobno a přimícháme do omáčky.
- 3Formu do mikrovlnné trouby asi o rozměru 33 x 22 cm vymažeme máslem. Část cibulové omáčky vlijeme do formy, pak střídavě prokládáme plátky lasagní, cibulovou omáčkou a nastrouhaným sýrem. Cibulová omáčka se sýrem by měla tvořit poslední vrstvu.
- 4Lasagne pečeme v mikrovlnné troubě asi 20-30 minut při 360 W a 225 °C s dolním i horním ohřevem. Podáváme přímo z nákypové formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.