Cibulové taštičky
45 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůHouby Shitake sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůTelecí kotlety
- 250gramůVývar z hovězích kostí
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 3lžíceTuk Hera jedlý
- 0,25šálekPetržel - nať
- 250gramůHlíva ústřičná
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Houby opláchneme a nakrájíme. Olej rozehřejeme na pánvi a cibuli s houbami na ní podusíme. Osolíme a opepříme.
- 2Omyté maso osušíme, nakrájíme na 4 plátky, ostrým nožem vyřízneme do každého plátku kapsu, naplníme podušenými houbami a upevníme špejlí.
- 3Na pánvi rozehřejeme tuk, kapsy na něm smažíme po obou stranách 5 minut. Zhruba 5 minut necháme odležet.
- 4Petržel opláchneme, nasekáme a přidáme na pánev. Vmícháme smetanu, víno, vývar a worcesterskou omáčku, zamícháme, již nevaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.