Cibulový salát s tuňákem
15 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 150gramůPaprika červená
- 120gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 100gramůMajonéza
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůPetržel - nať
- 1špetkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a překrojíme napůl, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké proužky, petrželku posekáme najemno. Tuňáka vyklopíme z konzervy a trochu rozmělníme vidličkou.
- 2Do salátové mísy vsypeme cibuli s paprikou a promícháme. Přidáme majonézu, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a promícháme. Povrch poklademe kousky tuňáka, posypeme špetkou chilli koření, petrželkou a před podáváním necháme v lednici půl hodiny uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.