Cikánská sekaná
80 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso přední
- 250gramůVepřová plec
- 250gramůUzené maso vařené
- 60gramůCibule
- 80gramůOkurky nakládané
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 40mililitrůMléko polotučné
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 600gramůBramborová kaše
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí, vepřové i uzené maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, kyselé okurky pokrájíme na drobné kostičky.
- 2Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, cibuli, okurky, strouhanku, vejce, důkladně promícháme a z masové hmoty vytvarujeme šišku. Vložíme ji do pekáče, posypeme hoblinkami másla, dáme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně hodinu, občas podle potřeby podléváme vodou.
- 3Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Přelijeme lžící vypečené šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.