Cikánská topinka
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 4plátkyChléb toastový
- 70gramůCikánská pečeně
- 6gramůSůl
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 100gramůVepřové škvarky
- 20gramůSádlo vepřové škvařené
- 150gramůLečo sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do osolené vroucí vody s trochou octa opatrně na mastné lžíci vložíme postupně vejce a necháme ztuhnout asi 4 minuty. Hotová vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme pořádně okapat.
- 2Plátky toastového chleba krátce opečeme na sádle, na každý položíme vejce a plátek cikánské pečeně, přelijeme rozmixovaným lečem s prolisovaným česnekem a dáme zprudka na 5 minut zapéct do trouby. Podáváme posypané drobnými škvarky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.