Cikánské pirohy
45 min.
Ingredience
- 1kilogramMouka polohrubá
- 150gramůHouby čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 200gramůMáslo čerstvé
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1529 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
64 g
Sacharidy
205 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a umyté brambory uvaříme, scedíme vodu, osolíme, opepříme, rozšťoucháme, přidáme uvařené houby, dáme vychladnout.
- 2Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme celá vajíčka, přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na každé dáme bramborovou náplň, proložíme do tvaru vějíře, kraje pomocí prstu slepíme k sobě, aby se pirohy dobře uzavřely.
- 3Vaříme je v hrnci ve vařící vodě. Až vyplavou nahoru, jsou hotové. Opláchneme je ve studené vodě a vysypeme do mísy.
- 4Na másle osmahneme na kostky nakrájenou slaninu s cibuli a zalijeme pirohy, které máme v misce.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.