Cikánský guláš
40 min.
Ingredience
- 160plátkůHovězí libové
- 2lžičkyOlej slunečnicový
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 2kusyFeferony
- 2kusyPaprika žlutá
- 125gramůRajčatová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Omyjeme a očistíme zeleninu, nakrájíme na malé kousky. Na nudličky rozkrájíme hovězí plátek. Rozehřejeme olej v pánvi a hovězí nudličky krátce a prudce osmahneme.
- 2K masu přidáme česnek, cibuli a rajčatový protlak a znovu pořádně osmažíme. Přidáme pokrájenou zeleninu, najemno nasekané feferony a zalijeme rajčatovou šťávou. Ochutíme pepřem, cayenským pepřem a solí a necháme vařit v odkrytém hrnci na mírném ohni asi 5 minut. Pokud je potřeba, můžeme ještě zalít trochou zeleninového vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.