Cikánský řízek

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky lehce naklepeme plochou stanou paličky na maso, osolíme, opepříme a zaprášíme slabou vrstvou mouky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
  • 2
    Rajčata přelijeme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na velmi malé kousky, stopky odstraníme, žampiony otřeme papírovou utěrkou, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Tymián omyjeme a osušíme, lístky otrháme.
  • 3
    Rozehřejeme velkou pánev a na středně velkém až velkém plameni necháme zpěnit 2 lžíce másla. Řízky ostře smažíme po každé straně 1-2 minuty, pak rozehřejeme na pánvi máslo, v němž jsme smažili řízky, přidáme zbývající máslo, nakrájenou cibuli a česnek a asi 4 minuty podusíme, musí zůstat světlé. Přidáme žampiony a smažíme, až se tekutina vyvaří. Zředíme bílým vínem a na středně velkém plameni necháme téměř vyvařit. Na pánev dáme nakrájená rajčata a lístky tymiánu a asi 10 minut necháme slabě vařit.
  • 4
    Vařený jazyk a šunku nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do omáčky. Pikantně ochutíme solí a cayenským pepřem. Řízky vyndáme z alobalu a včetně vyteklé šťávy položíme do omáčky a necháme je ještě ohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.