Čínská houbová polévka

110 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3748 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
41 g
Sacharidy
619 g
Vláknina
237 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené čínské houby Shiitake a černé houby opláchneme pod tekoucí vodou a namočíme je do studené vody na 10 minut. Pak je scedíme a necháme odkapat. Sójové klíčky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou.
  • 2
    Očištěný a omytý pórek pokrájíme na kolečka.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme arašídový olej a pórek s houbami podusíme (přibližně 5 -7 minut). Přimícháme 4 lžíce sójové omáčky a 1/2 lžíce omáčky Sambal Oelek.
  • 4
    Pak přilijeme 1 litr houbového bujonu, vložíme nudle Mie a pomalu vaříme asi 4 minuty.
  • 5
    Polévku podáváme posypanou omytými lístky řeřichy.
  • 6
    Bujon z hub [30579]:
  • 7
    Sušené lesní houby namočíme do studené vody minimálně na 15 minut. Pak houby scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou.
  • 8
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, cibuli a česnek. Omyjeme čerstvý tymián, petrželovou a celerovou nať a natě svážeme.
  • 9
    Rozpůlenou cibuli a pokrájenou zeleninu krátce podusíme v hrnci na rozpáleném oleji s máslem, pak přilijeme 1 ½ litru vody. Přidáme houby, svazek bylinkových natí, 3 zrnka jalovce, sůl a jednu lžičku celého pepře 4 barev.
  • 10
    Vaříme 1 hodinu tak, aby polévka jen probublávala.
  • 11
    Uvařený vývar necháme vychladit, pak odstraníme omastek a scedíme přes síto - takto získáme čistý houbový bujon, který ohřejeme a podáváme.
  • 12
    Houbový bujon použijeme k uvaření polévek různých variací.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.