Čínská krabí polévka se sladkou kukuřicí

45 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opékáme cibuli po dobu asi 5 minut v hrnci se silným dnem, ve kterém jsme rozehřáli na mírném ohni olej. Pak přidáme chilli papričku, česnek, zázvor a asi po minutě zesílíme oheň, přilijeme sherry nebo rýžové víno a vaříme. Když se množství tekutiny zmenší na polovinu, přidáme okapanou kukuřici, krabí maso, kuřecí vývar, sojovou omáčku, pět minut polévku ještě povaříme, pak vmícháme sůl, pepř a koriandr.
  • 2
    Odstavíme a tenkým pramínkem vlijeme vejce, důkladně promícháme a rozdělíme do nahřátých misek, kde ji ještě ozdobíme květy, které jsme vyrobili z čerstvých červených čili papriček a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.