Čínská krabí polévka se sladkou kukuřicí
45 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1kusChilli papričky nakládané
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 230gramůKrabí maso mražené
- 320gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSherry brandy
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Opékáme cibuli po dobu asi 5 minut v hrnci se silným dnem, ve kterém jsme rozehřáli na mírném ohni olej. Pak přidáme chilli papričku, česnek, zázvor a asi po minutě zesílíme oheň, přilijeme sherry nebo rýžové víno a vaříme. Když se množství tekutiny zmenší na polovinu, přidáme okapanou kukuřici, krabí maso, kuřecí vývar, sojovou omáčku, pět minut polévku ještě povaříme, pak vmícháme sůl, pepř a koriandr.
- 2Odstavíme a tenkým pramínkem vlijeme vejce, důkladně promícháme a rozdělíme do nahřátých misek, kde ji ještě ozdobíme květy, které jsme vyrobili z čerstvých červených čili papriček a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.