Čínská kuřecí polévka s bambusem
90 min.
Ingredience
- 200gramůŠunka od kosti
- 400gramůKuřecí prsa
- 80gramůBambusové výhonky
- 40gramůHouby sušené
- 5gramůZázvor celý
- 40mililitrůVíno rýžové čínské
- 3litryVoda pitná
- 100gramůSůl
- 300gramůZelí čínské
- 5mililitrůOlej sezamový
- 1kusCibulka jarní
- 1kusCibule
- 3gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce ve 3 l vody dáme vařit kuřecí prsa, cibuli, zázvor, nasekané bambusové výhonky a hrst sušených hub. Na mírném ohni povaříme asi 40 minut, až je maso měkké. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, 2 lžíce rýžového vína, vaříme dalších 5 minut. Na závěr přidáme čínské zelí pokrájené na proužky, osolíme, opepříme, povaříme 2 minuty. Vyjmeme maso, které nakrájíme na kousky a rozdělíme do misek, přelijeme horkou polévkou. Na dochucení podáváme v misce mimo omáčku, kterou zhotovíme ze 2 lžic sojové omáčky, lžičky sezamového oleje a nadrobno nasekané jarní cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.