Čínská kuřecí polévka s bambusem

90 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce ve 3 l vody dáme vařit kuřecí prsa, cibuli, zázvor, nasekané bambusové výhonky a hrst sušených hub. Na mírném ohni povaříme asi 40 minut, až je maso měkké. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, 2 lžíce rýžového vína, vaříme dalších 5 minut. Na závěr přidáme čínské zelí pokrájené na proužky, osolíme, opepříme, povaříme 2 minuty. Vyjmeme maso, které nakrájíme na kousky a rozdělíme do misek, přelijeme horkou polévkou. Na dochucení podáváme v misce mimo omáčku, kterou zhotovíme ze 2 lžic sojové omáčky, lžičky sezamového oleje a nadrobno nasekané jarní cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.