Čínská polévka s rýží
30 min.
Ingredience
- 50gramůAnglická slanina
- 1stroužekČesnek
- 0,5litrVývar zeleninový
- 500gramůZeleninová směs čínská - mražená
- 100gramůRýže předvařená (parboiled)
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůSýr Parmezán
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Parmezán jemně nastrouháme.
- 2V širokém hrnci na lžíci oleje osmažíme slaninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme zeleninový vývar, přisypeme zeleninovou směs a rýži. Vývar přivedeme rychle k varu a s odklopenou pokličkou vaříme 15 minut na středním ohni. Během vaření občas zamícháme.
- 3Ke konci vaření přimícháme rajčatový protlak, polévku dochutíme pepřem a solí a necháme ještě krátce přejít prudkým varem.
- 4Polévku podáváme posypanou nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.