Čínská polévka z bílých ředkviček
40 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- 12kusůŘedkev bílá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaVegeta
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
68 kcal
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Velké plody bývají chuťově velmi ostré a tak je spaříme horkou vodou - tím jejich ostrou chuť potlačíme.
- 2V hrnci přivedeme v varu nesolený vývar, přidáme do něj zázvor, pepř a ředkvičky. Vaříme alespoň půl hodiny. Když ředkvičky začnou měknout, přidáme Vegetu a ocet. Necháme provařit a pak ještě podle chuti osolíme.
- 3Pokud je polévka příliš hustá, můžeme ji naředit vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.