Čínská vejce s pikantní omáčkou
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 2kusyKapie sterilovaná
- 1kusPórek
- 100gramůSalát ledový
- Pikantní omáčka
- 1litrVývar drůbeží
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 30mililitrůOcet vinný
- 2decilitryVíno bílé
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 2lžičkyGlutasol
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme vodu k varu, pomocí lžíce do ní pomalu vložíme vejce. Vaříme je 10 minut (natvrdo). Uvařené scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a kráječem na vejce rozkrájíme na tenké plátky.
- 2Pikantní omáčka: Do vývaru vložíme oloupanou celou cibuli a česnek. Přilijeme vinný ocet, víno, med, sójovou omáčku a drobně pokrájené feferonky. Vše povaříme 30 minut. Před dovařením omáčku zahustíme Glutasolem, dochutíme solí, pepřem a scedíme, následně omáčku necháme vychladnout.
- 3Na jednotlivé talíře položíme list ledového salátu, na něj skládáme plátky pokrájených vajec. Vše ozdobíme na kolečka rozkrájeným pórkem a sterilovanou červenou kapií. Nakonec vejce i zeleninu přelijeme omáčkou a hotové jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.